De helft van alle volwassen Nederlanders is ouder dan 50 jaar

In 2019 is voor het eerst de helft van de volwassen bevolking van Nederland ouder dan 50 jaar. Nederland vergrijst steeds meer. In 1950 was nog minder dan een op de drie volwassenen in Nederland een 50-plusser.

Het aandeel van de volwassen bevolking is de laatste decennia ook gestaag toegenomen. In 1950 was minder dan twee derde van de bevolking 18 jaar of ouder, nu is dat bijna 80 procent.

Sommige gemeenten vergrijzen sterker dan andere. Deze gemeenten zijn vooral te vinden in Noord-Holland boven Amsterdam, Friesland, Groningen, Drenthe, de Achterhoek en Twente, Zuid-Limburg, het zuiden van Noord-Brabant en Zeeland. Het minst vergrijsd is de gemeente Utrecht, met minder dan 30 procent 50-plussers binnen de volwassen bevolking.

De verschuiving in de leeftijdsopbouw heeft tal van veranderingen op gang gebracht. Zo is de consumentenmarkt veranderd. Met de aanhoudende vergrijzing wordt het autobezit meer dan ooit een zaak van 50-plussers. Ook de gemiddelde woonconsument krijgt een ouder profiel, de woonwensen veranderen.
De ouderenconsument wordt een steeds belangrijkere doelgroep. De marktsector heeft zich inmiddels al volop op 50-plussers gericht. Er zijn 50-plusbeurzen, datingsites voor 50-plussers en er is een ouderenomroep.

Als je meer wilt weten over dit onderwerp en welke invloed de vergrijzing op je bedrijf kan hebben, neem dan contact met ons op.

Bron : https://www.cbs.nl

Neem gerust contact met ons op

Voor vragen omtrent onze werkzaamheden & mogelijkheden kun je altijd contact met ons opnemen. Ook kun je altijd een gratis adviesgesprek bij TheBronkerBrothers aanvragen of het contactformulier hiernaast invullen.

Email: hans@thebronkerbrothers.nl   |   Tel: +31 6 23979933